søndag den 19. august 2012

Lynet McQueen

Andreas og Mikkel er bedste venner og har også fødselsdag samme dag, så de valgte at slå deres fest sammen og inviterede hele stuen fra børnehaven. Andreas havde været med til Williams fødselsdag og ville også gerne have en Lynet-kage (eller også var det hans mor;-)), så det fik han.




Denne gang er Lynet lavet af kage, og det gik faktisk rigtigt godt med at skære den til (og jeg har selv gjort det, uden hjælp fra min mand:-)), han skulle dog lige blande sig lidt, for oprindeligt havde jeg ikke lavet bagruden, og den mente han altså skulle være der, så pga. tidspres lavede han den. Kagen er bondekonens chokoladekage, den er nemlig rigtig god til børn, lagt sammen og smurt op med UCF. Den røde fondant er hjemmelavet, og resten af farverne er købefondant.

Fødselsdagskage til 3

I lørdags skulle Mia (som tidligere har fået en kage), hendes mor Charlotte og papfar Kurt holde fødselsdag sammen, og det skulle være en gavekage. Så det lavede jeg så til dem.

En lidt tøset gavekage

Den blev måske lidt tøset, men de var jo også i overtal, så er det vel ok?;-). Der kom ikke navne på denne gang, jeg syntes det ville blive for meget pynt. Kagen består af 2 chokolade mud-cake-bunde og 1 mandelbund i midten, et lag jordbærmousse og et lag hvid chokolade-mousse, opsmurt med chokoladeganache og overtrukket med Wiltons fondant (hvid og brun), den lyserøde er hjemmelavet. Jeg havde ellers lavet hvid mmf, men jeg skulle lige afprøve The Mat for første gang, og det gik temmeligt galt, så er det rart at have ekstra på lager.


søndag den 5. august 2012

Av mit ben

På onsdag har Karoline fødselsdag og bliver 3 år, men da hendes mor skal afsted på messe, havde jeg besluttet at de skulle have en kage et par dage før, så hun kunne være med til at fejre hende. I går havde Karoline så et "lille" uheld på trampolinen, hvor hun brækkede benet. Så jeg synes hun skulle have kagen i dag, og da hun jo er en lille prinsesse, skulle det selvfølgelig være en prinsessekage.

Karolines Prinsesse

Undskyld håret, men det er altså ikke lige min stærke side at ordne hår på sådan nogle dukker. Dukken er denne gang en rigtig dukke, hvor benene er blevet taget af, for ellers skulle kagen have været 5 cm højere. Det gjorde jo så bare, at torsoen ikke stod ordentligt fast i kagen, men et par sugerør stukket op i den, hjalp gevaldigt på det :-).

Kagen er bondekonens chokoladekage, med 2 lag UCF og også smurt op med det. Overtrukket med turkis mmf og den hvide fondant er Wiltons.

Et stort tillykke til Karoline på onsdag, vi håber, hun får en dejlig dag på trods af gipsen.

Udsalg hos specialkøbmanden

Så blev sommerudsalget skudt igang i lørdags hos specialkøbmanden, vel at mærke for medlemmerne af kagemagasinet, alle andre måtte vente til i dag. Og de havde faktisk rigtigt mange gode tilbud, så jeg kom da til at bruge lidt flere penge end jeg havde regnet med. Her er hvad jeg købte:


Bogstavsudstikkere (dem kan man aldrig få for mange af),  3 stk. sugar prints med Cars, en sekskantet bageform, The Mat (som jeg er vældig spændt på at prøve), 2 pastafarver, en orkideudstikker, 5 kg fondant fra Sweet Kitchen, og en pakke med 10 stk. cake circles (da jeg var rendt tør for dem). I alt brugte jeg 801,- kr.

Jeg laver oftest selv min fondant til at overtrække kagerne med, men til modellering og i nødsituationer, er det rart at have lidt i baghånden, og det kan man da sige, at jeg har nu.

Min nye bedste ven

Nu syntes jeg ikke længere, jeg kunne blive ved med at lave kager, uden at eje denne her:

Min nye bedste ven :-)

En Kenwood røremaskine, 800 watt, med både blender og kødhakker og ikke mindst den store skål, der kan rumme over 6 liter. Imerco havde den på tilbud til kun 2499,-.


tirsdag den 31. juli 2012

Cake-Event 2012

Da jeg ikke har set ret mange andre bloggere reklamere for denne event, synes jeg lige, at jeg vil gøre det, for at sprede budskabet.

Det er Den lille kagebutik som vist står for arrangementet, og som jyde, synes jeg det er fedt, at det er i Vejle, for så kommer jeg i hvert fald forbi, gør du???

Konfektkager

Denne opskrift har jeg set hos både Himmelske kager og hos Momses Univers, og de smager bare SÅ godt. Havde dem med på arbejde i går, og der var en del der efterspurgte opskriften så den kommer her.


Uhm, konfektkager.

Konfektkager

Bund: 
250 g mel
2 tsk bagepulver
360 g brun farin
80 g kokosmel
80 g havregryn
250 g smeltet smør

Bland alle ingredienserne godt sammen. Pres blandingen i en form (23 x 33 cm), der er beklædt med bagepapir. Den skal trykkes godt sammen. Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca 10 min.

Fyld:
2 dåser sødet kondenseret mælk (ca 400 g)
2 spsk smør
4 spsk lys sirup

Alle ingredienserne kommes i en gryde. Ved konstant omrøring varmes det op ved svag til moderat varme til blandingen koger, og det koges videre under stadig konstant omrøring i ca. 5 - 10 min., indtil det får en cremet konsistens.

Fordel fyldet på den forbagte bund, og bag det i yderligere 10 min. ved 180 grader.

Herefter afkøles kagen helt.

Chokoladetopping:
200 g mørk chokolade
30 g smør

Chokolade og smør smeltes over vandbad, hvorefter det smøres på den helt afkølede kage. Herefter stilles kagen køligt, og når chokoladen er stivnet, skæres kagen i mindre stykker.

Kagen er fryseegnet, men det kan være en fordel at vente med at komme chokoladen på, til den er tøet op.