tirsdag den 31. juli 2012

Konfektkager

Denne opskrift har jeg set hos både Himmelske kager og hos Momses Univers, og de smager bare SÅ godt. Havde dem med på arbejde i går, og der var en del der efterspurgte opskriften så den kommer her.


Uhm, konfektkager.

Konfektkager

Bund: 
250 g mel
2 tsk bagepulver
360 g brun farin
80 g kokosmel
80 g havregryn
250 g smeltet smør

Bland alle ingredienserne godt sammen. Pres blandingen i en form (23 x 33 cm), der er beklædt med bagepapir. Den skal trykkes godt sammen. Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca 10 min.

Fyld:
2 dåser sødet kondenseret mælk (ca 400 g)
2 spsk smør
4 spsk lys sirup

Alle ingredienserne kommes i en gryde. Ved konstant omrøring varmes det op ved svag til moderat varme til blandingen koger, og det koges videre under stadig konstant omrøring i ca. 5 - 10 min., indtil det får en cremet konsistens.

Fordel fyldet på den forbagte bund, og bag det i yderligere 10 min. ved 180 grader.

Herefter afkøles kagen helt.

Chokoladetopping:
200 g mørk chokolade
30 g smør

Chokolade og smør smeltes over vandbad, hvorefter det smøres på den helt afkølede kage. Herefter stilles kagen køligt, og når chokoladen er stivnet, skæres kagen i mindre stykker.

Kagen er fryseegnet, men det kan være en fordel at vente med at komme chokoladen på, til den er tøet op.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar