lørdag den 26. oktober 2013
Silkes fødselsdag
I dag bliver Silke 1 år og jeg fik lov at lave kagen til hende. Det skulle være en uglekage, hvilket passede mig fint, for det ville jeg gerne prøve igen. Og så måtte den gerne være i lilla og lyserøde farver, man er vel prinsesse;-).
Kagen består af sort midnatskage, 1 lag limemousse og 1 lag hvid chokolademousse, smurt op med chokoladeganache, overtrukket og pyntet med MFF.
Chokoladefremstilling 2013
Sidste år var jeg ude på Egens Overgård og lave chokolade, og i år havde jeg så selv booket en tid og fundet et hold chokoladeglade tøser, der havde tid og lyst til at prøve kræfter med det.
Der var 14 forskellige slags fyld i sprøjteposer (og man kunne godt fylde 2 forskellige slags i en), og 19 forskellige slags topping/fyld, så der var rigtigt meget at vælge imellem. Som noget nyt i år var der lakridsstykker til at komme i sammen med lakridscremen, jeg var lidt skeptisk overfor at putte et helt stykke lakrids i et stykke chokolade, men hold da op hvor smagte det godt, så dem lavede jeg en del af:-).
Der bliver arbejdet på højtryk (undskyld den dårlige billedkvalitet, det er taget med mobilen).
Et lille udpluk at det færdigproducerede chokolade. Alt det i nederste venstre hjørne er vist mit. I alt fik jeg lavet 3,03 kg i år, så det var lidt mere end sidste år. Og vi fik da også lige bestilt en dato i både 2014 og 2015, for man skal være tidligt ude. Og nu står chokoladen så i en godt tiltapet dåse ude i skuret. Så er der en chance for, at vi stadig har noget til jul;-).
Der var 14 forskellige slags fyld i sprøjteposer (og man kunne godt fylde 2 forskellige slags i en), og 19 forskellige slags topping/fyld, så der var rigtigt meget at vælge imellem. Som noget nyt i år var der lakridsstykker til at komme i sammen med lakridscremen, jeg var lidt skeptisk overfor at putte et helt stykke lakrids i et stykke chokolade, men hold da op hvor smagte det godt, så dem lavede jeg en del af:-).
Der bliver arbejdet på højtryk (undskyld den dårlige billedkvalitet, det er taget med mobilen).
Et lille udpluk at det færdigproducerede chokolade. Alt det i nederste venstre hjørne er vist mit. I alt fik jeg lavet 3,03 kg i år, så det var lidt mere end sidste år. Og vi fik da også lige bestilt en dato i både 2014 og 2015, for man skal være tidligt ude. Og nu står chokoladen så i en godt tiltapet dåse ude i skuret. Så er der en chance for, at vi stadig har noget til jul;-).
En kage til Michael
Sidste år købte jeg en PSP til min yngste datter af min kollega Pia, og en del af prisen for den var en kage til hendes kæreste. Han havde hørt lidt om dem og ville rigtigt gerne smage en. Men det er så først nu han har fået den. Han havde nemlig fødselsdag her i efterårsferien, så det var jo en oplagt lejlighed. Han er helt vild med lakrids, så det kom der bl.a. også i kagen.
Det er ikke nemt at se på billedet, men kagen blev enormt skæv og bulet, absolut ikke noget jeg var stolt af, men den kunne da spises alligevel.
Den bestod af en lakridsbund, et lag lakridsmousse, en chokoladekagebund, et lag jordbærmousse (tror jeg nok) og til slut en champagnekagebund. Smurt op med UCF og pyntet med MFF, lidt Wilton Chokoladefondant og RI.
Det er ikke nemt at se på billedet, men kagen blev enormt skæv og bulet, absolut ikke noget jeg var stolt af, men den kunne da spises alligevel.
Den bestod af en lakridsbund, et lag lakridsmousse, en chokoladekagebund, et lag jordbærmousse (tror jeg nok) og til slut en champagnekagebund. Smurt op med UCF og pyntet med MFF, lidt Wilton Chokoladefondant og RI.
Dorthes fødseldag for 2. gang
Søde Dorthe havde jo spurgt mig om jeg også ville lave en kage til hende når hun skulle have familien til fødselsdag, og sagde jeg selvfølgelig ja til. Jeg havde dog svært ved at få min fondant til at samarbejde denne gang, og endte med en kage, som udseendemæssigt IKKE hører til blandt de bedste jeg har lavet.
Jeg lavede den i de samme farver som den anden, men derudover havde de ikke så meget tilfælles. Denne kage indeholder 3 drømmekagebunde m/marcipan, 1 lag tobleronemousse og 1 lag hindbærmousse. Smurt op med chokoladeganache og pyntet med MFF.
Jeg lavede den i de samme farver som den anden, men derudover havde de ikke så meget tilfælles. Denne kage indeholder 3 drømmekagebunde m/marcipan, 1 lag tobleronemousse og 1 lag hindbærmousse. Smurt op med chokoladeganache og pyntet med MFF.
mandag den 30. september 2013
Dorthes fødselsdag
Min søde veninde Dorthe har fødselsdag på lørdag, og i lørdags havde hun inviteret en flok tøser til ostebord og rødvin. Hun ville gerne have mig til at lave en kage til desserten, og det ville jeg da gerne. Hendes ønske var meget simpelt, hun ville bare gerne have en Heidi-kage. Dvs. at jeg havde helt og aldeles frie hænder. Men jeg fik da at vide, at hun ikke havde det så godt med frugtmousser. Pynten måtte jeg også helt selv bestemme, men jeg spurgte da lige ind til hendes yndlingsfarver, for at have noget at gå efter.
Dette var hvad jeg fik lavet. 2 champagnebunde, 1 sort midnatsbund, 1 lag baileysmousse, 1 lag kokosmousse m/hakket chokolade i, smurt op med chokoladeganache og overtrukket med MFF. Pynten er lavet af MFF og RI. Synes selv kagen blev fin og tøset, og jeg fik meget ros for både udseende og smag. Hun har også bestilt en kage til hun skal have familien på besøg på lørdag, og endnu en gang har jeg helt frie hænder.
Og så synes jeg lige I skal se, hvordan der ser ud hjemme hos os, når jeg pynter kage:
Jeg får ret hurtigt 3 "hjælpere" som også vil være med. De har dog efterhånden fundet ud af, at de ikke får lov til at hjælpe med at lave pynt, til den kage jeg laver, men så laver de pynt til en kommende kage til os selv (den bette spiser dog for det meste bare fondanten). I lørdags lavede de pynt til en julekage (i lyseblå farver med sukkerkugler på), det skal nok blive godt, og med alt det de fik lavet, skal det vist være en stor kage;-).
Dette var hvad jeg fik lavet. 2 champagnebunde, 1 sort midnatsbund, 1 lag baileysmousse, 1 lag kokosmousse m/hakket chokolade i, smurt op med chokoladeganache og overtrukket med MFF. Pynten er lavet af MFF og RI. Synes selv kagen blev fin og tøset, og jeg fik meget ros for både udseende og smag. Hun har også bestilt en kage til hun skal have familien på besøg på lørdag, og endnu en gang har jeg helt frie hænder.
Og så synes jeg lige I skal se, hvordan der ser ud hjemme hos os, når jeg pynter kage:
Jeg får ret hurtigt 3 "hjælpere" som også vil være med. De har dog efterhånden fundet ud af, at de ikke får lov til at hjælpe med at lave pynt, til den kage jeg laver, men så laver de pynt til en kommende kage til os selv (den bette spiser dog for det meste bare fondanten). I lørdags lavede de pynt til en julekage (i lyseblå farver med sukkerkugler på), det skal nok blive godt, og med alt det de fik lavet, skal det vist være en stor kage;-).
lørdag den 21. september 2013
Jette 60 år
Karolines mormor er lige blevet 60 år, og det kræver jo også en lille kage, som jeg fik lov at lave. Jette arbejder i en smykkebutik, så det var jo et oplagt tema for kagen.
Kagen består af 3 champagnebunde, 1 lag baileyscreme, 1 lag mørk tobleronecreme, smurt op med chokoladeganache og overtrukket med MFF. Det hvide armbånd og den hvide perlebort er sprayet med perlemorsfarve, og ligeledes er 60-tallet, de 2 ringe og guldborten også sprayet med guldfarve.
Kagen består af 3 champagnebunde, 1 lag baileyscreme, 1 lag mørk tobleronecreme, smurt op med chokoladeganache og overtrukket med MFF. Det hvide armbånd og den hvide perlebort er sprayet med perlemorsfarve, og ligeledes er 60-tallet, de 2 ringe og guldborten også sprayet med guldfarve.
Høstfest i SFO'en
Her i starten af september var vi til høstfest i SFO'en. Der bliver altid spurgt efter hjælp til forskellige ting, bl.a. bagning og det plejer jeg jo så at melde mig til, og i år var da heller ingen undtagelse. Jeg valgte at bage red velvet cupcakes, som så blev pyntet med en chokolade-flødeost-smørcreme og lidt fondant blomster.
De blev rigtigt fine, og forsvandt også ret hurtigt fra kagebordet, mine børn nåede ikke at få nogen af dem, hvilket de ikke var helt tilfredse med, men så var det jo godt, at der var mange andre at vælge imellem.
De blev rigtigt fine, og forsvandt også ret hurtigt fra kagebordet, mine børn nåede ikke at få nogen af dem, hvilket de ikke var helt tilfredse med, men så var det jo godt, at der var mange andre at vælge imellem.
Abonner på:
Opslag (Atom)