søndag den 11. august 2013

Williams fødselsdagsfest

Ja, det har været en travl weekend, William skulle jo også have en kage til hans fødselsdagsfest for drengene fra klassen, og han havde bestilt en Angry Birds-kage, så endnu en gang var jeg forbi Pinterest for at få gode idéer, hvilket man kan finde masser af derinde.


Kagen består af sort midnatskage, med et lag hvid chokolademousse og et lag UCF, og det er den også smurt op med. Igen overtrukket og pyntet med MFF. Jeg spurgte Isabella, om kagen ikke var blevet fin, og så svarede hun: Nej mor, den er SEJ. Og det er da også en god kompliment:-).

Smølfekage

Andreas skulle som sagt have 2 kager, 1 til festen for vennerne, og 1 til familien om aftenen, og den anden kage skulle så være en smølfekage, og så måtte der godt komme Daim-creme i, for farmand kan godt lide Daim;-).


Denne kage bestod af chokoladekage, med 1 lag nutellasmørcreme og 1 lag Daimcreme, smurt op med nutellasmørcreme, overtrukket med MFF. Pynten er også MMF, og så blev der tyllet en græsbort rundt i kanten med en rest lemoncurd-smørcreme fra fryseren. Stort tillykke med de 6 år på tirsdag Andreas.

Jake og piraterne fra ønskeøen.

Ja, det var temaet for denne fødselsdagskage, så det var da lidt af en udfordring, og da jeg skulle lave 2 kager til Andreas, havde jeg ikke ligefrem masser af tid til at modellere diverse figurer til kagen. Så jeg gik en tur på Pinterest for at finde inspiration, hvilket jeg fandt, og det resulterede i denne kage, som jeg blev rigtigt godt tilfreds med, faktisk synes jeg, at det er en af de bedste kager jeg har lavet indtil nu.


Kagen bestod af 3 lag bondekonens chokoladekage, og 2 lag nutellasmørcreme, hvilket den også er smurt op med. Overtrukket med MFF, og al pynt er stort set også lavet i MFF. Rundt om kagen tyllede jeg med RI og dryssede rørsukker ud over det, så det lignede sand.

tirsdag den 6. august 2013

"Bryllupskage" til 2 x 40 års fødselsdag

Min søster og svoger har netop holdt deres 40 års fødselsdagsfest sammen, da de bliver 40 med ca. ½ års mellemrum. Og da min søster tilbage i marts fyldte år, kom jeg til at sige, at jeg til deres fest ville komme med en bryllupskage, da jeg rigtigt godt kunne tænke mig at lave sådan en. På det tidspunkt vidste jeg jo ikke, at jeg faktisk ville komme til at lave en kun 1 uge før deres fest. Men nu havde jeg jo sagt det, så måtte jeg også hellere gøre det;-). Jeg valgte dog en meget enkel model, og lavede kun kage til ca. 55 personer på trods af, at der var inviteret 90. Til gengæld lavede jeg også trøfler, så jeg fik mulighed for at bruge nogle af alle mine kagerester.


Kagen bestod af vanillebunde, 1 lag hindbærmousse, 1 lag kokosmousse, smurt op med hvid chokoladeganache og overtrukket med MFF. Roserne er lavet af gumpaste, den lyserøde bort af MFF, og så tyllede jeg en hvid bort med RI. En meget enkel kage, men "brudeparret" var godt tilfreds.


Da trøflerne kom på bordet, nærmest fløj gæsterne i dem, så der mangles en del på dette billede. 

søndag den 28. juli 2013

Min første bryllupskage

Så fik jeg chancen for at lave en bryllupskage, det har jeg længe gerne villet prøve, men det kræver, at man kender nogen der skal giftes;-). Denne her var det faktisk en anden der blev hyret til at lave, men så blev hun inviteret på ferie, med afrejse dagen før brylluppet, og det hængte jo ikke helt sammen med at kunne lave en kage. Men hun havde både set og smagt mine kager, da hun er tante til Karoline fra mødregruppen, så hun spurgte mig, om jeg var interesseret. Og det sagde jeg jo så ja til, syntes timingen var ok, da jeg havde ferie, og det var også ok med brudeparret. Men hold da op hvor har jeg drømt om bryllupskage, jeg fik lidt flere nerver på, end jeg havde regnet med, og varmen gjorde det ikke bedre. Men den endte da med at blive rigtig fin.


Stativet er et jeg lånte af hende, der oprindeligt skulle have lavet kagen. Topfiguren er et brudeparret har bestilt hjem fra England og er lavet af en eller anden form for ler.

Kagen består af en chokoladebund, hindbærmousse, vanillebund, chokolademousse og igen en chokoladebund. Smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MFF. Roser og blomster er lavet af Satin Ice Gum Paste. Borten er RI.

Det tog tid at lave de 12 roser, men fik da helt taget på det til sidst.

Cupcakes

Vi havde også gæster et par gange i sommerferien, første gang lavde jeg chokolade-/banancupcakes, men dem fik jeg ikke taget et billede af, og anden gang lavede jeg sammen med Isabella Rosen-cupcakes, og de blev rigtigt lækre, så I får lige opskriften her:

Rosen-cupcakes, 20 stk.

350 g mel
2 tsk bagepulver
en lille smule salt
200 g smør
4 æg
300 g sukker
1 tsk rosenvand
1½ dl mælk

Glasur:
200 g flormelis
vand efter behov
½ tsk rosenvand
pink frugtfarve

Bland de tørre ingredienser i en skål, og i en anden røres de våde ingredienser (bortset fra mælk) sammen. Rør smørblandingen og mælken i melblandingen.

Fordel dejen i 20 papirforme, der står i en cupcakeform, og bag dem i 20-25 min. ved 180 grader (varmluft 160 grader) til de er gyldne. Afkøl lidt i formen og flyt dem herefter over på en rist, og lad dem køle helt af.

Glasur: Rør flormelis, vand og rosenvand til en tyk og glat glasur, rør lidt farve i. Fordel glasuren på kagerne og smør den ud med en kniv, pynt evt kagerne yderligere.

Opskriften stammer fra bogen: Cupcakes for piger.


Isabella smurte glasur på kagerne mens jeg lavede de små roser, jeg skulle nok have holdt lidt øje med hende, for glasuren kunne godt have brugt lidt mere vand, hun havde vist lidt problemer med at smøre det ud ;-)

Tur til Fyn

I sommerferien var vi bl.a. en tur til Fyn for at mødes med en af mine veninder, som bor på Sjælland. Hun var i sommerhus med sin mor og 2 børn, og det er jo lidt nemmere at mødes der, end at skulle hele vejen til Sjælland. Vi havde aftalt at mødes tirsdag, hvilket skulle vise sig at være en dårlig ide, da det var den dag, der var lang kø på lillebæltsbroen pga. et uheld der førte til en ildebrand. Alt i alt brugte vi ca. 1 time og 10 min. på at køre under 5 km, øv, øv. Heldigvis havde jeg valgt at sætte den medbragte kage i køletasken i stedet for den kagetransporter jeg har. Kagen består af 3 vanillebunde, hindbærmousse og chokolademousse m/nødder (begge fra fryseren), smurt op med UCF og overtrukket med MFF. 

Designet til kagen skyldes faktisk Isabella, hun havde for kort tid siden lavet blomsten i midten, og så blev den brugt som inspiration, samtidigt med, at jeg fik brugt en del rester af MFF jeg havde liggende. Det var en rigtig hyggelig dag, på trods af den trælse køretur derover, og min veninde vil gerne have et fondantkursus en dag/weekend, så det må vi jo have arrangeret:-).