søndag den 29. april 2012

BMX-kage

I går lavede jeg en kage til en ivrig bmx-rytter, som vist også er ret god til det:). Hans mor havde spurgt om jeg ville lave en kage, med en bmx-cykel på, så det skulle prøves. Jeg havde alle intentioner om at cyklen skulle være 3D, og stå oven på kagen, men det måtte jeg opgive, det er absolut ikke let at lave en cykel. Så jeg måtte nøjes med at lave en der bare lå på kagen, men det var heldigvis også ok. Fox-logoet kom på, da alt hans bmx-tøj er fra Fox, og da min mand er ivrig mtb-rytter, havde han selvfølgelig lige sådan et logo til at ligge. Ret heldigt for mig.
Kagen er en vanillekage, med et lag lakridsmousse og et lag jordbærmousse, og opsmurt med palminsmørcreme. Til slut overtrukket med hjemmelavet fondant.

Blogstafet

For et par uger siden modtog jeg en blogstafet fra Charlotte, som gik ud på at svare på 4 spørgsmål, linke til den, man fik stafetten fra, og derefter sende den videre til 4 andre bloggere, som også har under 100 medlemmer.
Men inden jeg kunne sende stafetten videre, måtte jeg finde nogle bloggere, der levede op til det, og det har jeg nu fundet, så de 4 jeg videresender stafetten til, er:

- Hjemmebagt
- Jordbærkagen
- Kagerbyenol
- Sukkersjovogkager

Håber I alle 4 har lyst til at lege med.

De 4 spørgsmål:

Hvorfor begyndte du at blogge?
- Tja, nok mest fordi jeg ikke har en facebookside, hvor jeg kan vise omverdenen, hvad jeg får lavet af kager.

Hvilke blogs følger du?
- Jeg følger faktisk kun med i kageblogs, men dem er der også rigtigt mange gode af.

Hvad er din favoritfilm?
- Helt klart Dirty Dancing. Den bliver jeg bare aldrig træt af at se.

Hvilket land drømmer du om at besøge?
- Puh, den er faktisk svær. Jeg er ikke særligt berejst her i Europa, så der er rigtigt mange lande her, jeg gerne vil se, og så kunne jeg godt tænke mig at komme til USA igen, det er ved at være 11 år siden, jeg sidst har været det.

tirsdag den 24. april 2012

Mere fødselsdag

Søndag fik jeg besøg af min søster og hendes familie, så det skulle der naturligvis også laves en kage til. Jeg valgte en red velvet, for den havde jeg efterhånden hørt meget godt om.
Min snart 8-årige datter er vild med at hjælpe mig, så hun fik lov til at lave pynten til denne kage. Jeg havde fået min lyst styret, med alle de kager jeg havde lavet de forrige dage. Blomsten i midten er hendes design, men helt klart et, som jeg kommer til at bruge igen.
Kagen er som allerede nævnt en Red Velvet, med 2 lag cream cheese frosting og også smurt op med det. Opskriften på kagen fandt jeg på Martha Stewarts hjemmeside, og den kommer her:

Red Velvet:

2½ cup (625 ml) mel
1 tsk salt
1/4 cup (60 ml) kakaopulver
1½ cup (375 ml) sukker
1½ cup (375 ml) rapsolie
2 store æg
1/4 cup (60 ml) rød frugtfarve
1 tsk vanille ekstrakt
1 cup (250 ml) sødmælk
1½ tsk natron
2 tsk hvid eddike

Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd 1 eller 2 springforme med bagepapir i bunden og smør den/dem rundt i kanten, hæld lidt mel på og fordel det rundt på kanten, og bank det overskydende af.

Hæld mel, salt og kakaopulver i en skål og rør det godt rundt.

I en anden skål, eller i en røremaskine, blandes rapsolie og sukker og røres godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt efter hvert af dem. Tilsæt frugtfarve og vanille, og pisk det hele godt sammen. Rør melblandingen i skiftevis sammen med sødmælken, pisk det hele godt sammen.

I en lille kop røres natron og hvid eddike godt sammen, hvorefter det tilsættes til kageblandingen, og der røres i 10 sekunder. Hældes i formen og bages i 30-35 min (hvis 2 forme) og ca. 1 time, hvis kun 1 form. Afkøles i formen i 5 min. inden den vendes ud på en bagerist og afkøles helt.

Tip: Jeg brugte pastafarve i stedet for frugtfarve, men kom kun ½ tsk i, og det var for lidt, næste gang prøver jeg med 1 tsk, og så bliver opskriften redigeret, hvis det giver en god rød farve.


Kageslot til en prinsesse

Min datters dagplejemor spurgte mig, om jeg havde lyst til at lave en kage til hendes datters 6-års fødselsdag, og det sagde jeg straks ja til, for jeg har længe haft lyst til at prøve at lave et prinsesseslot, så det fik jeg frie hænder til.
Jeg var dog langt fra tilfreds med resultatet. De 2 høje tårne samt tårnet ovenpå selve kagen, havde jeg lavet af Rice Krispies Treats, og det var første gang jeg prøvede det. Jeg havde ikke kunnet finde ret mange oplysninger om, hvad jeg skulle gøre, så jeg smurte dem op med en nutella-smørcreme, som der også var i kagen, og beklædte dem derefter med fondant. Men det er tydeligvis IKKE sådan man skal gøre. Men Lærke var rigtigt glad for sit slot, og det er jo hovedsagen. Kagen var en vanillekage med 2 lag nutellasmørcreme og overtrukket med hjemmelavet fondant, som var farvet ganske lidt lyserød.

Min yndlingsdessert

Når man har fødselsdag, skal man jo også have dessert, så jeg lavede en frossen cheesecake, for den er nem, og smager SÅ godt.
Opskrift på Frossen Cheesecake:

Bund:
50 g smør
12 digestive kiks
evt. lidt makroner

Cheesecake:
3 past. æggehvider
3 past. æggeblommer
200 g flødeost
175 g sukker
1 citron
2,5 dl piskefløde

Kiksene knuses og blandes med det smeltede smør, og bredes ud i bunden af en springform, som er beklædt med bagepapir. Trykkes godt sammen.

Æggeblommerne hældes i en skål, sammen med blød flødeost, sukker, citronsaft og -skal, og det piskes til en glat masse.

Æggehvider og piskefløde piskes hver for sig. Flødeskummet og derefter de stiftpiskede æggehvider vendes i ostecremen og det hældes i springformen, som stilles i fryseren i min. 5 timer.

Kan pyntes med frugt, chokolade, kiksekrummer eller hvad man ellers har lyst til. Citronen kan erstattes af en appelsin, eller 2-3 limefrugter.

Fødselsdag

Så har jeg haft fødselsdag, og det krævede selvfølgelig en del kager. Jeg havde 2 med på arbejde, og det var disse 2:
Denne kage var en champagnekage (se opskrift længere nede), med et lag tobleronecreme og et lag jordbærmousse, smurt op med ultimate chocolate frosting, overtrukket med hvid købefondant, pyntet med roser (også lavet af købefondant) og marcipanblade.
Dette var kagemagasinets chokoladekage, med et lag appelsinmousse og et lag chokoladeappelsinkrokant-creme (chokoladen er den fra Marabou), også smurt op med UCF, og så overtrukket med hjemmelavet kakaofondant. Igen havde jeg problemer med denne slags fondant, den var rigtigt tør og ikke til at arbejde med, men så tog jeg en håndfuld marcipan og æltede i, og så gik det lidt nemmere, men var dog stadig langt fra den smidighed som købefondant har. Calla'erne og de hvide blomster er lavet med købefondant, og stænglerne af marcipan.

Kagerne blev virkelig beundret af alle, og jeg fik rigtigt meget ros for dem + en masse lykønskninger :-).

Opskrift på champagnekage:

280 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æggeblommer
150 g blødt smør
200 g sukker
2 dl champagne (har prøvet med både Asti og Verdi, begge er gode)
100 g sukker til marengs
2 æggehvider

Sigt mel, bagepulver og salt sammen.

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør melblandingen og champagne i, lidt ad gangen, til en glat masse.

Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der piskes til marengsen bliver hvid og sej.

Vend forsigtigt marengsen i kagemassen og fordel den i 2 smurte og melede forme på 22 cm.

Bagetid: Ca. 25-30 min. ved 180 grader (varmluft 160 grader).

Lad bundene køle af i formene i 10 min. inden de vendes ud på en bagerist til afkøling.

torsdag den 12. april 2012

Nye "legesager"

Jubii, i dag fik jeg en pakke fra Holland. Jeg havde bestilt nogle "få" ting derfra i påskeferien, og de kom så i dag, dejligt.

Og så synes jeg lige I skal se denne her kniv, som jeg fandt i Citti Markt i Flensborg. Den kostede lige under 12 euro, hvilket jeg ikke synes var galt, jeg tror nemlig, jeg bliver rigtig glad for den.